Causopractie

  • Gezondheid - Een uitdaging
  • Wat is causopractie?

We zijn allemaal onderweg. Naar een bloeiende carrière. Naar de renovatie van ons droomhuis. Naar een uitgebreide vriendenkring. Naar de realisatie van meer ambities dan ooit. We zitten op de snelweg van een hypermoderne samenleving.

Een snelweg die de afgelopen decennia heeft ingehakt op alles wat deze aardbol ons aanreikt voor een gezond evenwicht. Een snelweg die zijn tol eist. Ook van ons lichaam en onze geest. We happen roet en staan stijf van de stress. Lage rugpijn en fijn stof zijn ingeburgerde begrippen. Instant medicatie de norm. We stapelen de toxines op en bestrijden de kwalen die ze veroorzaken … met nog meer toxines.

Even stilstaan… .

Wat als we begrippen als ‘instant’, ‘hier en nu’, … heel even opzij schoven en de tijd namen? Om na te gaan wat nu precies die hoofdpijn en ellendige vermoeidheid veroorzaakt. Om eerst grondig te onderzoeken wat ervoor zorgt dat je “uit balans” bent.  Samen met iemand die zich jarenlang heeft verdiept in het ‘waarom’ van onze hedendaagse klachten en ze remedieert op een natuurlijke manier. Samen met een causopractor.  Meer via www.causopractie.org

De patiënt van vandaag signaleert klachten van vandaag. Klachten die vaak te maken hebben met stress, vervuiling, zijn omgeving …  Klachten die doorheen de tijd geëvolueerd zijn naar de typische klachten van een hypermoderne samenleving.

Causopractie is een vernieuwende benadering die de traditionele osteopathische denkwijze herkadert in functie van de hedendaagse noden van de patiënt. Ze onderzoekt naast de biomechanische parameters ook de interactie tussen biomechanische, biochemische en psycho-mentale factoren.

Daarbij blijft ze altijd trouw aan de wetten van ‘Oorzaak en Gevolg’ en dus aan de ethiek en de filosofische fundamenten van de osteopathie.