Trigger Point

Fara heeft de prestigieuze tweejarige postgraduate opleiding in Myofasciale therapie (triggerpoint) gevolgd en behaalde in 2012 haar titel als Myofasciaal Thersapeut.

  • Behandelen van pijnen bij verkeerd functioneren van spieren
  • Dry Needling

Behandelen van pijnen bij verkeerd functioneren van spieren

Myofasciale therapie is een vorm van behandelen van pijnen die hun oorzaak vinden in een verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen er zich pijnpunten, Myofasciale Triggerpunten (MTrP) genoemd, die pijnen veroorzaken met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. Via een goede spierdiagnose kunnen deze oorzakelijke pijnpunten opgespoord en bestreden worden met specifieke behandeltechnieken. Dry needling; Het aanprikken van spieren om tot een snel en langdurig ontspannen van de spier te bekomen als behandeling bij spierblessures.

Dry Needling

‘De spier, de motor van beweging’

Dry needling is een methode overgekomen uit canada waarbij een spier kortdurend wordt aangeprikt met een dunne accupunctuurnaald om zogenaamde triggerpoints (harde knoop in de spier) snel en langdurig te ontspannen. Dry needling is geen accupunctuur. De behandeling richt zich op spierpijnen of klachten ontstaan ten gevolge van spierspanning.